Ingrediencie
- 1 kg bravčovej panenky,
- 200 g oravskej prerastanej slaniny,
- 60 g sušených sliviek,
- 1 sladká smotana,
- 2 cibule,
- olivový olej,
- soľ,
- korenie štyroch farieb,
- na prílohu:
- 1 kg zemiakov,
- 4 PL olivového oleja,
- čerstvý rozmarín,
- 70 g masla,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Anjelská panenka s rozmarínovými zemiakmi
Čistú panenku jemne obalíme v korení štyroch farieb, ktoré sme roztĺkli v mažiari a zľahka opečieme na panvici s lyžičkou oleja postupne zo všetkých strán. Panenku vyberieme, do výpeku pridáme slaninu a necháme ju mierne opražiť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, potom vrátime späť panenku, okoreníme, podlejeme horúcou vodou, pridáme slivky a dusíme spolu cca 40 minút. Keď je panenka hotová, vyberieme ju, omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme do nej smotanu. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Plech vymastíme olejom, vložíme doň zemiaky, osolíme, posypeme čerstvým rozmarínom a upečieme. Hotové zemiaky omastíme maslom. Nakrájanú panenku podávame s omáčkou a zemiakmi s rozmarínom.
Šéfkuchár: Adam Bačkor | Recept z epizódy: 20. 01. 2013
Ingrediencie
- 1 kg bravčovej panenky,
- 200 g oravskej prerastanej slaniny,
- 60 g sušených sliviek,
- 1 sladká smotana,
- 2 cibule,
- olivový olej,
- soľ,
- korenie štyroch farieb,
- na prílohu:
- 1 kg zemiakov,
- 4 PL olivového oleja,
- čerstvý rozmarín,
- 70 g masla,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame