Anjelská panenka s rozmarínovými zemiakmi - Tajomstvo mojej kuchyne

Anjelská panenka s rozmarínovými zemiakmi

Maspoma

Čistú panenku jemne obalíme v korení štyroch farieb, ktoré sme roztĺkli v mažiari a zľahka opečieme na panvici s lyžičkou oleja postupne zo všetkých strán. Panenku vyberieme, do výpeku pridáme slaninu a necháme ju mierne opražiť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, potom vrátime späť panenku, okoreníme, podlejeme horúcou vodou, pridáme slivky a dusíme spolu cca 40 minút. Keď je panenka hotová, vyberieme ju, omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme do nej smotanu. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Plech vymastíme olejom, vložíme doň zemiaky, osolíme, posypeme čerstvým rozmarínom a upečieme. Hotové zemiaky omastíme maslom. Nakrájanú panenku podávame s omáčkou a zemiakmi s rozmarínom.

Maspoma

Šéfkuchár: Adam Bačkor | Recept z epizódy: 20. 01. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu